Hlavní obsah

VIDEO: Lupič v Praze spoutal v bance čtyři lidi, s prázdnou policistům utekl

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Neznámý mladý lupič přepadl ve čtvrtek ráno pobočku banky v pražské Moskevské ulici ve Vršovicích. Čtyři lidi spoutal a požadoval vydání hotovosti. S prázdnou se dal nakonec na útěk. I přes to, že policisté, kteří ho stíhali, použili varovný výstřel, lupič jim utekl.

Článek

Policisté se o přepadení dozvěděli před půl devátou. Podle informací Novinek se jednalo o pobočku banky Volksbank. Do banky vtrhnul mladík mezi dvaceti až pětadvaceti lety maskovaný kuklou. Podle policie si počínal poměrně profesionálně a pod hrozbou použití zbraně přinutil všechny pracovníky banky lehnout si na zem.

"Čtyřem osobám pak spoutal ruce za zády a sebral jim všechny osobní věci, včetně mobilů. Jednoho z přítomných mužů pak nutil k vydání hotovosti. Po celou dobu lupič hrozil použitím zbraně a své hrozby umocňoval údery teleskopickým obuškem do mužových zad,“ popsal dramatické události mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Z banky se dal nakonec na útěk s prázdnou, stačil jen sebrat osobní věci zaměstnanců banky. Policisté při jeho pronásledování použili i varovný výstřel. „Přes veškeré úsilí se ale policistům lupiče zadržet nepodařilo a i nadále po něm usilovně pátrají,“ doplnil Bernášek.

Mladík byl oblečen do oranžové vesty a tříčtvrtečních kalhot, na hlavě měl přes černou kuklu oranžovou čepici, na rukou rukavice. Byl střední postavy, asi 180 cm vysoký. „Případná svědectví a poznatky k tomuto případu přijme kterákoliv služebna nebo policisté na lince 158,“ uzavřel Bernášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám