Hlavní obsah

V bývalé mlékárně v Pardubicích vzplál sklad stavebnin

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve skladu stavebnin v Černé za Bory na okraji Pardubic vypukl v úterý odpoledne rozsáhlý požár. Rozhořel se po 15. hodině výbuchem tlakových lahví a zranil jednoho dělníka. „Hoří sklad polystyrénu,“ řekla Vendula Horáková, mluvčí pardubických hasičů.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Požár skladu

Článek

Štiplavý dým ze skladu, který vznikl ve skladových halách v bývalé mlékárně, stoupá do stometrové výše a hasiči mohou zasahovat jen z plošin malými okny. Používají dýchací přístroje.

„Očekáváme, že tuny hořlavého materiálu budou hořet dlouho do noci. Do objektu přístup není možný,“ řekl Právu jeden ze zasahujících hasičů. Na místě jsou tři profesionální jednotky.

Evakuace továren v okolí zatím nehrozí, protože vane příznivý vítr. Týkala by se především montážních hal výrobce počítačů Foxconn CZ, kde sedí u montážních pásů v každé směněn nejméně tři tisíce lidí. Ostatní firmy v průmyslovém areálu Černá za Bory odpoledne poslaly pro jistotu zaměstnance domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám