Hlavní obsah

Řidička po týdnu opět havarovala opilá, s 2,7 promile srazila cyklistku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Se zraněním skončila ve středu ráno v nemocnici devětačtyřicetiletá cyklistka poté, co ji na Holické ulici v Olomouci srazila opilá padesátiletá řidička vozidla Ford Fiesta. Z místa pak ujela, ale za krátkou dobu ji policisté vypátrali. Při dechové zkoušce jí naměřili 2,7 promile alkoholu. Vyšlo najevo, že žena řídila pod vlivem alkoholu a už před týdnem a taktéž havarovala.

Článek

"K nehodě došlo po osmé hodině. Řidička najela do ženy jedoucí na kole zezadu. Cyklistka utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice. Řidičku, která z místa ujela, se podařilo zadržet díky svědkům, kteří ihned zareagovali a přivolali policii. Policisté pak na místě zjistili, že žena usedla za volant pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce jí naměřili 2,7 promile alkoholu,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

V průběhu dalšího vyšetřování vyšlo podle ní najevo, že žena neřídila pod vlivem alkoholu poprvé.

„Minulý týden usedla za volant také poté, co požila alkohol, rovněž havarovala a z místa nehody ujela. Policistům, kteří ji zadrželi, odmítla jak dechovou, tak krevní zkoušku na alkohol,“ uvedla mluvčí. Řidičce nyní hrozí trestní stíhání. Dopravní nehoda je dosud předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám