Hlavní obsah

VIDEO: Terénní vůz spadl v Praze do Vltavy, muž v něm utonul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Naproti pražskému hotelu InterContinental prorazil v pondělí odpoledne terénní automobil zábradlí a spadl do Vltavy. Hasiči vyprostili z potopeného vozidla padesátiletého muže. Lékař už muži nemohl pomoci a konstatoval smrt utonutím. Utonulý byl vytažen z třímetrové hloubky.

Článek

"Auto sjelo přes svodidla do Vltavy, zatím nevíme, jestli například dostalo smyk," řekla policejní mluvčí Dana Slabochová. "Asi po hodině vytáhli muže, u kterého lékař záchranné služby klasifikoval smrt utonutím," uvedla mluvčí záchranky Jiřina Ernestová. Podle ní nikdo další v autě nebyl.

Automobil značky Volkswagen měl středočeskou poznávací značku.

:. Záchranáři vytahují auto z Vltavy.foto: ČTK/René Volfík

Nehoda se stala na nábřeží Edvarda Beneše. Na místě zasahovali záchranáři, poříční oddíl policie a hasiči. Potápěčům se podařilo auto nalézt, muže našli před druhou hodinou. Lékař mu už ale nedokázal pomoci.

"Potápěči nemohli auto nalézt, protože v místě je velmi špatná viditelnost. Podařilo se to až podle olejové skvrny, která se na hladině objevila,“ popsal události mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Na místě byla částečně odkloněna doprava, městská hromadná doprava ale jezdila normálně.

Reklama

Výběr článků

Načítám