Hlavní obsah

Vlak urazil na přejezdu autobusu zadní sedačky, řidič jel zřejmě na červenou

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC
Aktualizováno

V olomoucké Litovelské ulici se ve čtvrtek ráno srazil osobní motorový vlak s autobusem. Neštěstí se stalo na železničním přejezdu bez závor. Autobus byl v době nehody prázdný. Po střetu mu vlak doslova urazil zadní část, včetně sedaček pro cestující. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

Nehoda se stala před šestou hodinou ráno. Podle předběžných informací policie může za srážku pravděpodobně řidič autobusu, který nerespektoval signalizaci na přejezdu. Projet už nestihl, vlak zachytil zadní část autobusu.

Podle informací Českých drah do vlaku poté ještě narazilo osobní auto, které však z místa nehody ujelo. Na kolejích po něm ovšem zůstaly poškozené části.

Vlak narazil do autobusu přední částí. Foto: Stanislav Dombi.

"Srážka zablokovala lokální trať z Olomouce na Senici na Hané. Náhradní dopravu zajišťovaly autobusy," řekl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. V 8:48 byl provoz na trati opět obnoven.

Výstražné zařízení u přejezdu bylo podle mluvčího v provozu. "Řidič jel pravděpodobně na červenou," dodal Kubala. Zkoušky na alkohol jak u řidiče, tak u strojvedoucího byly negativní.

Ve vlaku cestovalo kolem třiceti osob. Foto: Stanislav Dombi

Ve vlaku složeného ze dvou vagónů cestovalo asi třicet lidí. V místě nehody museli policisté dopravu omezit. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Olomouce a jejich drážní kolegové.

Podle Kubaly činí předběžná škoda na vlaku 200 tisíc korun, srážka poškodila i trať. Její oprava přijde asi na 60 tisíc. Na autobusu vznikla škoda 150 tisíc korun.

Vlak po nehodě zablokoval průjezd silnicí. Foto: Stanislav Dombi

Reklama

Výběr článků

Načítám