Hlavní obsah

Mladíci vytáhli tonoucího z rybníka

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ LÍPA

Koupání v odpoledním parnu se ve čtvrtek odpoledne málem stalo osudné osmapadesátiletému muži z Českolipska. Při koupání v rybníku v Žizníkově na Českolipsku ho přepadla náhlá nevolnost a začal se topit. Zachránili ho dva mladíci, kteří slyšeli volání o pomoc jeho přítelkyně.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Muže volajícího z vody o pomoc slyšeli dva mladíci. Ilustrační foto.

Článek

„Bez váhání pro něj do vody skočili a vytáhli ho. Na břehu mu pak poskytli první pomoc v podobě masáže srdce, přičemž je vedla prostřednictvím mobilního telefonu dispečerka záchranné služby,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Podle mluvčí zvládli pětadvacetiletý Michal Künstner z Nového Oldřichova a jeho o rok mladší kamarád Zbyněk Kubelka ze Žandova svůj úkol na výbornou.

Z jejich rukou si potom zdravotníci záchranné služby pacienta převzali a pokračovali v resuscitaci. Osmapadesátiletý muž je nyní v péči anesteziologicko resuscitačního oddělení českolipské nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám