Hlavní obsah

VIDEO: Stovky policistů cvičně bojovaly s extrémisty

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILOVICE

Pět stovek policistů z pořádkových a zásahových jednotek z celého Česka se ve čtvrtek postavilo tváří tvář šesti stovkám studentů policejních škol a vojákům simulujícím skupiny extremistů a jejich odpůrců. V rámci cvičení Extrém 2008 procvičovaly bezpečnostní složky v bývalém vojenském prostoru Milovice ve středních Čechách různé situace, se kterými se musí policie stále častěji v reálu vypořádávat.

Článek

Kromě policistů se akce zúčastnili také vojáci, hasiči a záchranáři. "Cílem bylo ověření schopnosti spolupráce jednotlivých složek při policejních akcích k zajištění pořádku v souvislosti s pořádáním extremistických shromáždění,“ řekl policejní mluvčí David Kubalák.

:. Policisté při cvičném zásahu proti extrémistům: Foto: Policie ČR

Policisté v rámci celodenní akce předčasně ukončili soukromou oslavu při setkání extremistů. Ti se proto zabarikádovali v restauraci.

:. Demonstranti pohledem zasahujících policistů. Foto: Policie ČR

Souběžně se nedaleko konalo shromáždění odpůrců extremistů, jehož účastníci se střetli s policejními oddíly. Na své si přišli také hasiči, když demonstranti podpálili jednu z budov.

:. Souboje probíhaly v budovách i na volném prostranství. Foto: Policie ČR

"Scénář zahrnoval také únos organizátora koncertu skupinou odpůrců a následný pokus extremistické skupiny o osvobození rukojmí vlastními silami. Došlo i k napadení člena antikonfliktního týmu a k odcizení jeho radiostanice skupinou odpůrců. Policisté pak odcizenou radiostanici i se zloději lokalizovali v autobusu MHD a následoval zákrok proti nim přímo v autobusu,“ doplnil mluvčí policie.

:. Policisté pacifikují jednoho z demonstrantů. Foto: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám