Hlavní obsah

Dělníkům na dálnici zachránila život značka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EJPOVICE

Mobilní dopravní značka na přívěsném vozíku zachránila nejspíš život dělníkům ze střediska správy a údržby dálnice ve Svojkovicích. Ti v úterý dopoledne pracovali na opravě římsy mostu na 68. kilometru dálnice D5 u sjezdu na Ejpovice. Nepozorná řidička citroënu vjela v plné rychlosti do uzavřeného levého jízdního pruhu, kde se zaměstnanci pohybovali.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pracovníky údržby dálnic zachránila před nepozornou řidičkou dopravní značka na vozíku.

Článek

Vozidlo se zastavilo po nárazu do dopravního značení. Ženu za volantem, která byla navíc ve vysokém stupni těhotenství, odvezla záchranka do nemocnice s lehčím zraněním. Z dělníků se nikomu nic nestalo.

„Značku jsme umístili asi padesát metrů od místa, kde zaměstnanci natírali římsu mostu. Záměrně jsme ji nechali na přívěsném vozíku právě kvůli ochraně pracovníků. Vozík po nárazu fungoval jako tlumič, takže ani řidička nebyla vážněji zraněna. Horší by to pro ni bylo v případě, kdybychom tam nechali odstavené nákladní auto, což někdy právě kvůli bezpečnosti dělníků děláme,“ řekl Josef Fiala ze silničářské firmy.

Podle něho dochází k podobným nehodám několikrát do roka. „Před pěti lety jsme tímto způsobem přišli o jednoho našeho člověka, který doplatil na nepozornost řidiče,“ uzavřel Fiala.

Mluvčí krajské policejní správy Ilona Týmlová k nehodě uvedla, že viníkem je 34letá řidička, která se plně nevěnovala řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám