Hlavní obsah

Při natírání se muž přiotrávil výpary a zřítil se do studny

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZNOJMO

Nepříjemnou vzpomínku na jarní údržbu studny bude mít šestatřicetiletý muž. Ve čtvrtek večer natíral studnu v obci Hluboké Mašůvky. Přitom se nadýchal nebezpečných výparů, zřítil se do studny a upadl do bezvědomí. Zdravotníkům se ho podařilo zachránit.

Článek

Záchranáři obdrželi tísňovou výzvu před šestou hodinou večer. Volající oznámil muže ve studni, který nekomunikuje. Na místo vyjela posádka s lékařem a další sanitka.

„Při našem příjezdu byl v bezvědomí a silně podchlazený. Zasahující lékař se záchranáři muži zajistili dýchací cesty a připojili na dýchací přístroj. Po podání léků celkově stabilizovali jeho zdravotní stav,“ řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Po prvotním ošetření byl muž za stálé péče pomocí týmu rychlé zdravotnické pomoci v doprovodu lékaře transportován do nemocnice ve Znojmě.

Záchranáři vyprošťovali muže ze studny ve čtvrtek také nedaleko Plzně. Přibližně třicetiletý muž se zřítil do studny na zahradě rodinného domu. Hasičům se ho podařilo pomocí lan vyprostit.

Hasiči při záchranně muže ze studny v Chrástu u Plzně.Autor: Patrik Biskup

Reklama

Výběr článků

Načítám