Hlavní obsah

Důchodce obžalovaný z dvojnásobné vraždy se oběsil ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMĚŘICE
Aktualizováno

Sedmdesátiletý důchodce Eduard Černý obžalovaný z dvojnásobné vraždy, který měl ve středu stanout u odvolacího soudu v Praze, spáchal v úterý ve vazební věznici v Litoměřicích sebevraždu. Oběsil se.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Důchodce Eduard Černý byl odsouzen k 15 letům vězení.

Článek

Potvrdil to soudce Vrchního soudu v Praze Jiří Lněnička. Ústecký krajský soud Černého v březnu nepravomocně odsoudil k patnáctiletému trestu vězení. Podle obžaloby zastřelil loni v červenci v Ostrově na Ústecku muže a ženu, kteří bydleli v sousedství.

Černého sebevraždu potvrdil Právu mluvčí litoměřické vazební věznice Jaroslav Kindl. „Vzhledem k okolnostem nebudeme až do uzavření vyšetřování případu zveřejňovat bližší informace,“ uvedl.

K dokonaným sebevražedným pokusů dochází podle Kindla v litoměřické vazební věznici zcela ojediněle. „V loňském roce jsme nezaznamenali ani jeden případ, letos se jedná o první sebevraždu ve věznici,“ poznamenal.  

Loni 26. července hodinu před půlnocí nelegálně drženým perkusním revolverem zastřelil své dva sousedy. Jeho řádění nepřežil osmapadesátiletý muž a jeho o dva roky mladší družka.

„Oba střelil do hlavy, zemřeli na místě,“ uvedla dříve státní zástupkyně. Tragédií, která otřásla celou touto rekreační obcí, vyvrcholily dlouhodobé neshody mezi chataři.

Podle svých dřívějších slov byl Černý se zastřeleným mužem dlouhodobě kamarád. Jejich vztahy prý utrpěly ve chvíli, kdy si jeho známý našel novou přítelkyni, kterou Černý také zabil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám