Hlavní obsah

Policie obvinila dva techniky za únik plynu, který zabil ženu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Policie uzavřela vyšetřování případu z loňského listopadu, kdy se při koupání otrávila oxidem uhelnatým 60letá majitelka bytu v Krnově. Plyn unikal ze špatně instalovaného kotle. V uplynulých dnech kriminalisté zahájili trestní stíhání proti dvěma technikům ve věku 37 a 54 let.

Článek

Jak informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková, starší obviněný v říjnu 2004 v bytě ženy provedl instalaci plynového kotle a systému ústředního vytápění, aniž by měl na takovou činnost živnostenské oprávnění, navíc bez předem zpracované projektové dokumentace.

"Následně umožnil uvedení kotle a celého systému do provozu bez zabezpečení nepřímé ventilace, tedy dostatečného přívodu vzduchu pro spalování,“ sdělila Tušková. Mladší muž, smluvní servisní mechanik, měl v popisu práce zkontrolovat, zda instalace zařízení odpovídá projektu nebo revizi.

"V únoru 2005 ale uvedl plynový kotel do provozu bez zabezpečení nepřímé ventilace, i když je tato podmínka zdůrazněna v návodu. Koupelna neměla neuzavíratelný otvor pro nepřímou ventilaci a nebyl zajištěn dostatečný přívod vzduchu pro spalování,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám