Hlavní obsah

Přetržená trolej zastavila brněnské tramvaje a trolejbusy

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nepříjemné překvapení čekalo v pondělí krátce po půl sedmé na Brňany, kteří chtěli využít na cestu do práce nebo do školy tramvaje nebo trolejbusy. Dlouhé desítky minut totiž nejezdily tramvaje na linkách číslo 1, 6 a 7. Na křižovatce ulic Palackého třída a Kosmova u Semilassa se totiž přetrhlo trolejové vedení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Tramvaje se v Brně zastavily v ranní špičce.

Článek

"Nejdříve trolejbus vytrhl trolej a do toho ještě vjela tramvaj. Následkem toho uvízly v obou směrech jak tramvaje, tak i trolejbusy,“ popsala nehodu mluvčí brněnského Dopravního podniku Hana Pohanová. Na jedné z nejfrekventovanějších tras v Brně tak do několika minut stálo přibližně 20 tramvají.

Na zastávkách zatím stovky Brňanů čekalo marně na své spoje. "Potřebuji být v sedm hodin ve škole. Mám důležitý seminář, kde nesmím chybět,“ řekla Právu mladá studentka.

"To nám ten týden pěkně začíná. Já jedu doktorovi, mám to asi čtyři zastávky, tak se aspoň trochu projdu,“ dodal Petr Fiala z Brna. Přestože Dopravní podnik okamžitě na místě zajistil náhradní dopravu, do autobusů se většina lidí nedostala.

Přibližně po půl hodině se technikům podařilo závadu na troleji odstranit a dlouhé kolony tramvají a trolejbusů se začaly rozjíždět. "Bohužel k nehodě došlo na vytížené trase a navíc v křižovatce, kde se sjíždí několik linek. Bohužel i takovéto problémy se stávají. Vždy se ale snažíme co nejrychleji provoz obnovit,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám