Hlavní obsah

Řidič, který na Zlínsku převrátil autobus, byl obviněn z obecného ohrožení

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvinění z trestného činu obecného ohrožení si od policistů vyslechl sedmapadesátiletý řidič autobusu, který začátkem ledna havaroval mezi obcemi Veliková a Štípa na Zlínsku. Při nehodě bylo zraněno sedmnáct lidí.

Článek

K nehodě došlo 3. ledna v šest hodin ráno. V lince zlínské městské hromadné dopravy číslo 35 cestovalo asi třicet lidí.

K nehodě došlo 3. ledna v šest hodin ráno. V lince zlínské městské hromadné dopravy číslo 35 cestovalo asi třicet lidí.

Kloubový autobus při jízdě ztratil stabilitu a jeho zadní část se rozkývala. Vůz se dostal do smyku, převrátil se na bok a zůstal ležet přes celou šíři vozovky. Vyšetřování si vyžádalo několikaměsíční práci.

„Nechali jsme udělat náročný znalecký posudek, ze kterého vyplynulo, že příčinou havárie nebyla technická závada na čtrnáct let starém autobusu. I když řidič výrazně nepřekročil maximální povolenou rychlost, jel příliš rychle na to, jaké byly povětrnostní podmínky. Sněžilo a cesty na mnoha místech namrzaly,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Při havárii šestnáct lidí utrpělo lehké a jeden člověk těžké zranění. Těžce zraněn byl jednatřicetiletý muž z Ostraty, podle lékařů měl pohmožděnou páteř. U lehkých zranění šlo vesměs o oděrky, pohmožděniny a tržné rány. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Za trestný čin obecné ohrožení hrozí sedmapadesátiletému řidiči ze Zlína až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám