Hlavní obsah

Česko vydá zadržené muže zpět do Dánska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud minulý týden rozhodl o tom, že Česko vrátí do Dánska čtveřici tamních občanů, které čeští policisté zadrželi v polovině března. Od té doby byli muži ve vazbě. Dáni se měli údajně podílet na rozsáhlé bankovní loupeži v dánském městě Aarhus. Informaci o vrácení mužů zpět do Dánska potvrdil v pondělí soudce Vladimír Cvetler.

Článek

"Ve středu si je vyzvedne dánská policie a budou odvezeni zpět do Dánska," řekl Cvetler. Muži byli údajně členy skupiny, která ukradla koncem loňského roku téměř 27 miliónů dánských korun (zhruba 90 miliónů korun). Dalších šest osob dopadli v této souvislosti na svém území dánští policisté.

Na možný pobyt podezřelých v české metropoli upozornili české policisty jejich kolegové z Dánska. Dva z nich již v Praze bydleli od února, další dva přijeli těsně před zadržením. Policie u cizinců zajistila velké množství peněz v eurech, českých a dánských korunách a dalších měnách.

Všichni mladí muži byli uživateli drog. Policie u Dánů nezadržela žádné zbraně ani nezjistila, že by se zde dále podíleli na trestné činnosti.

Druhá největší loupež v Dánsku se podle AP stala 27. prosince loňského roku. Čtyři maskovaní muži nejprve ohrožovali pracovníky banky automatickými zbraněmi a poté si odnesli peníze. Všichni zadržení podle AP žili v Aarhusu a policii byli "dobře známi". Podle české policie patřili do organizované skupiny, která již spáchala několik loupežných přepadení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám