Hlavní obsah

Policie vyslechla oba řidiče z tragické srážky tramvají

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Severomoravští policisté v pátek vyslechli oba řidiče tramvají, které se minulý týden srazily v Ostravě. Bližší informace k výpovědím odmítají policisté sdělit s ohledem na probíhající vyšetřování. Zatím nikoho neobvinili. Policie pouze potvrdila, že oba šoféry v pátek vyslechla.

Foto: Josef Gabzdyl, Právo

Řidič jedné z tramvají, který podle policie nenese za srážku vinu.

Článek

„Vrchní komisař, který je pověřený zpracováním případu, dnes vyslechl oba řidiče. S ohledem na probíhající vyšetřování, aby nebylo ovlivněno, není možno sdělit podrobnosti ke skutečnostem zjištěných při výsleších. Vyšetřování i nadále intenzivně probíhá,“ uvedla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Čtyřiadvacetiletý řidič, který měl tragickou nehodu zavinit, údajně nedokáže vysvětlit, proč na jednokolejnou trať vjel. Právu to ve čtvrtek řekl jeho kolega, který ho navštívil v nemocnici.

„Vůbec neví, proč na jednokolejnou trať vjel. Nedovede to vysvětlit, popsat důvod, proč z Vřesiny vlastně vyjel,“ konstatoval řidičův kolega.

Podle policejní mluvčí zatím nebyl nikdo obviněn. „K zahájení trestního stíhání proti konkrétní osobě zatím nedošlo. Policisté nadále zkoumají veškeré aspekty, které byly příčinou tragické události. Rovněž se zabývají zkoumáním provozních poměrů na dané trati,“ řekla Štětínská.

Severomoravská policie vyčlenila skupinu vyšetřovatelů, která bude vyslýchat všechny svědky. Podle předběžných údajů jich má být přes šest desítek. „Současně vrchní komisař vstoupil v jednání s pojišťovnou, které byly předány seznamy poškozených, aby mohlo být přikročeno k náhradě škody,“ dodala Štětínská.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám