Hlavní obsah

Vietnamec zaměstnával prodavače načerno

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Zátah na areál karvinského Panda Shopu, ve kterém vietnamští prodejci nabízejí převážně textilní zboží, přinesl v neděli pozoruhodný výsledek - dvanáct asijských prodavačů zde pracovalo bez potřebného povolení a bez pracovní smlouvy, třináctý dokonce neměl ani osobní doklady.

Článek

„Jediný, kdo vyšel při kontrole s čistým štítem, byl vedoucí a zároveň provozovatel obchodu,“ konstatoval mluvčí Celního ředitelství Ostrava Karel Moškoř.

Na zátah na jeden z největších vietnamských prodejních středisek se celníci připravovali delší dobu. „Aby nedocházelo k nedorozuměním při komunikaci s Asiaty, měli celníci z Karviné k dispozici i tlumočníka,“ dodal Moškoř s tím, že kontroly míst, kde pracují ve velkém cizinci, budou i nadále pokračovat.

„Případy nelegálního zaměstnávání předáváme k dalšímu řízení příslušným úřadům práce, v tomto případě to bude Úřad práce v Karviné. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze pak zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun,“ dodal Moškoř.

Reklama

Výběr článků

Načítám