Hlavní obsah

Matka odvezla dceru, kterou soud svěřil otci

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN
Aktualizováno

Policisté od pátku pátrají po pětileté Tereze Konečné a její matce Ivetě Marelové ze Zlína. Žena svou dceru odvezla ještě před koncem pátečního soudního jednání o svěření dívky do péče. Odjela s ní neznámo kam. Soudci dítě svěřili do péče otce. Ten se obává o zdraví a život své dcery.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý muž přišel v pátek oznámit na zlínskou policejní služebnu, že postrádá svou pětiletou dceru. Tu Okresní soud ve Zlíně svěřil do jeho péče. Po soudním jednání si však Terezu vzala její matka a odjela s ní pryč. Nikdo neví, kde je.

Sedmatřicetiletá Iveta Marelová od soudu podle svědků odjela se svým přítelem a dcerou ve Škodě Superb světle fialové barvy, se švýcarskou registrační značkou. Od té doby o sobě ani dceři nedává vědět.

„Operační důstojníci zlínské policie přijmou jakékoliv informace o pohřešované Terezce i pobytu její matky Ivety Marelové na čísle 158,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Podobných případů přibývá

Případy únosů dětí rozvedených rodičů jsou stále častější. Jeden z takových případů vyšetřují například policisté na Plzeňsku.

Osmatřicetiletý Novozélanďan žijící v Austrálii Rodney Wiliam Cowie si svoji dceru vyzvedl v sobotu 22. března u její matky v Žákově na jižním Plzeňsku. Matce řekl, že půjdou do cirkusu a bruslit. Vrátit ji měl týž den do 19 hodin.

Od té doby je matka dítěte neviděla, hluché zůstaly oba mužovy mobilní telefony a nedoručena zůstala SMS zpráva. Cizinec odjel s dcerou ve voze. Později se ukázalo, že muž dceru odvezl do Austrálie.

Reklama

Výběr článků

Načítám