Hlavní obsah

Bývalí žáci vystříkali školu pepřovým sprejem, devět lidí je v nemocnici

Právo, Novinky, pno, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LYSÁ NAD LABEM
Aktualizováno

Tři bývalí žáci nastříkali v budově základní školy v Lysé nad Labem pepřový sprej. Škola musela být evakuována. Osm dětí a jedna z učitelek se lehce nadýchaly, záchranáři je převezli na pozorování do nemocnic.

Článek

Informaci Novinkám potvrdila mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Podle mluvčí středočeských hasičů se nepotvrdila původní domněnka, že školu zamořil čpavek. Ukázalo se, že jde o šprým starších spolužáků, kteří v chodbách nastříkali pepřový sprej, uvedla.

„Do budovy, kde sídlí základní škola a Obchodní akademie v Lysé nad Labem vnikli 3 bývalí žáci školy a začali stříkat neznámou látku. Pravděpodobně se jedná o pepřový sprej. To ale musí potvrdit chemická laboratoř,“ potvrdil Právu zástupce ředitele nymburské policie Jaroslav Novák.

Žáci na chodbě omdlévali

Tři bývalí žáci, kteří vloni vyšli z 9.třídy této školy, vešli po 11.hodině do budovy a stříkali sprejem v učebně chemie a na chodbách školy. Ve škole nastal okamžitě poprask. Někteří žáci začali omdlévat.

„Každý na to reaguje jinak, na někoho šly mdloby, takže se o ně postarali záchranáři. My jsme zavolali chemickou laboratoř a odebrali jsme vzorky. Budova se začala odvětrávat. Výtečníci aplikovali sprej na více místech,“ dodával na místě ředitel nymburských hasičů František Hep.

Záchranáři ošetřovali osm dětí ve věku kolem 13 let a jednu učitelku, většina z nich byla právě v učebně chemie, která dostala největší zásah, ostatní se nadýchali na chodbě. „Všichni se lehce nadýchali, čtyři děti jsme převezli do mladoboleslavské nemocnice a další čtyři děti do kolínské nemocnice a ženu do nemocnice v Nymburce na pozorování,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Všechny tři útočníky policie dopadla a hned je začala vyslýchat. „Je jim všem kolem 15 nebo 16 let, vyslýcháme je na služebně, proč to udělali. Za výtržnictví, z něhož budou nejspíš obviněni, jim hrozí pokuta nebo maximálně dva roky vězení,“ dodal Novák.

Reklama

Výběr článků

Načítám