Hlavní obsah

Po srážce sanitky, osobního a nákladního vozu zemřel člověk

Právo, Novinky, pab, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Na výpadovce z Plzně na Karlovy Vary se u odbočky na Nevřeň srazila ve středu odpoledne převozová sanitka, pickup a nákladní automobil. Řidič pickupu na místě zemřel. Ošetřen musel být i řidič sanitky, který měl ale jen odřeniny v obličeji.

Tragická nehoda u PlzněVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Sanitka se vracela z Bečova zpět do mateřské nemocnice v Praze na Homolce. „Jeli jsme za pickupem. Ten zničeho nic vyjel do protisměru a narazil do protijedoucího náklaďáku. Tím nárazem se vymrštil a spadl přímo na čelní kapotu našeho auta,“ řekl Právu řidič sanitky Miloslav Kodera.

Oba vozy skončily v příkopu. „Řidič ještě dýchal, během několika minut ale již nejevil známky života,“ dodal spolujezdec Michal Bažant. Ten se podle svých slov podruhé narodil.

Nákladní auto po tragické nehodě skočilo v příkopufoto: Právo/Patrik Biskup

„Viděl jsme jak to auto letí na nás. Instinktivně jsem zavřel oči a pak přišla sprška střepů. Čelním sklem projel i nějaký kovový dílec, který minul moji hlavu o pár centimetrů. Až se dostanu domů, musím si dát pár panáků,“ dodal.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

V krátké době se jedná o druhou vážnou nehodu na Plzeňsku se zapojením sanitního vozu. V minulém týdnu havarovala převozová sanitka přímo v Plzni. O ostrou hranu ve vyraženém okénku v přepážce mezi řidičem a prostorem pro pacienty si starší muž prořízl krční tepnu. Díky rychlé pomoci záchranářů neštěstí přežil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám