Hlavní obsah

Trojice půjde k soudu za rozporcování cizince

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Až doživotní vězení hrozí manželům z Karlových Varů a jejich kamarádovi, kteří jsou podezřelí, že loni v červnu v Karlových Varech brutálně zavraždili německého sexturistu. Jeho tělo pak měli rozporcovat na kusy a zakopat v lese u Krásna na Sokolovsku. Státní zástupkyně nyní podala na trojlístek obviněných obžalobu z trestného činu vraždy formou spolupachatelství.

Článek

"Jelikož se jednalo o loupežný motiv a čin byl proveden zvlášť surovým způsobem, posuzovala jsem jejich jednání podle přísnějšího paragrafu, za který může soud uložit výjimečný trest,“ řekla v úterý Právu žalobkyně Václava Brýdová.

Tělo zavražděného Němce našli detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v lese u Krásna na Sokolovsku. Bylo profesionálně rozřezané na kusy, zabalené do deseti igelitových pytlů a zakopané v půlmetrové jámě v hustém mlází asi sto metrů od cesty vedoucí ke Komářím jezírkům. Podezřelé z vraždy ale policisté zatkli dřív, než tělo objevili. K hrobu je přivedl později jeden z obviněných. Ten ovšem tvrdí, že nezabíjel. Totéž ale vypovídají i další dva spoluobvinění.

"Shromáždili jsme dostatek důkazů proto, abychom všechny tři mohli postavit před soud,“ uvedla státní zástupkyně.

Po vraždě používali auto oběti

Pětatřicetiletého Němce vylákala do republiky obviněná žena. Cizinec se s ní seznámil v erotickém klubu v Norimberku, kde pracovala. Vlákala ho do bytu v Karlových Varech, kde ho společně s oběma komplici údajně zabili a okradli.

"Příčinou smrti bylo vykrvácení z mnohačetných bodnořezných ran. Pachatelé se následně mrtvoly zbavili. Z platební karty cizince vybrali několik desítek tisíc korun, přičemž se snažili vybrat peněz více, ale kartu později zablokovala manželka zavražděného. Používali i jeho automobil,“ doplnila Václava Brýdová.

Tělo bylo rozřezáno asi na osmnáct kusů. Každý byl zabalen nejdříve do potravinářské fólie a pak ještě do igelitového pytle. Srdce bylo vyjmuté z těla, propíchnuté, aby v něm nebyla krev. Jeden z obviněných sloužil v době vraždy u čtvrté brigády rychlého nasazení v Žatci. Po zatčení byl z armády propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám