Hlavní obsah

Žena vykrvácela při porodu, manžel podal na nemocnici trestní oznámení

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMĚŘICE

Po porodu třetího potomka císařským řezem zemřela v noci na sobotu v litoměřické nemocnici 31letá rodička. Podle lékařské zprávy na vykrvácení a selhání srdce. Její manžel vidí ale za úmrtím své ženy chybný postup lékařů. Na nemocnici proto podal trestní oznámení pro zanedbání péče.

Článek

„Manželka nikdy neměla zdravotní problémy. Také v den prvního termínu porodu se cítila dobře. Ráno byla na ultrazvuku a poté jsme šli spolu na oběd. Na bolesti si začala stěžovat až po odpoledním vyšetření v nemocnici, kam jsem jí doprovázel. Až za dveřmi ordinace jsem slyšel, jak při prohlídce křičela bolestí. Chvíli poté začala krvácet, krev jí doslova tekla po nohou. Domnívám se, že vyšetřující lékař odvedl špatnou práci,“ řekl ve čtvrtek Právu zdrceným hlasem Roman Bečka, jenž kvituje, že strastiplný příchod na svět přežil alespoň jeho právě narozený syn, byť musel být po porodu resuscitován.

Mluvčí litoměřické policie Alena Romová Právu potvrdila, že policie přijala trestní oznámení a že případ šetří jako podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti.

Bečka dále tvrdí, že lékaři ho nepustili na sál, kde jeho žena právě rodila a z něhož přes otevřené dveře údajně slyšel i sprostá slova. Navíc mu prý nikdo nesdělil žádné informace a sestry ho poslaly domů s tím, že žena leží na jednotce intenzivní péče a že ji uvidí až druhý den. „Později jsem ve zdravotní kartě manželky našel nesrovnalosti. Myslím si, že někdo dodatečně měnil údaje ve prospěch lékařů,“ říká.

Nemocnice vinu popírá

Litoměřická nemocnice vinu na smrti trojnásobné matky jednoznačně odmítá. Obrátila se proto na ministerstvo zdravotnictví, aby zpracovalo odborný posudek zákroku.

„Při porodu císařským řezem došlo k nezvládnutelnému krvácení a rozvoji šokového stavu, který i přes veškeré úsilí lékařů skončil úmrtím rodičky," uvedl ředitel nemocnice Leoš Vysoudil s tím, že z dosavadních výsledků není zřejmé pochybení lékařského i nelékařského personálu.

Manžel zesnulé ženy si však myslí opak a chce znát viníka tragické události. „Měl by být náležitě potrestán. Pokud se prokáže, že pochybila nemocnice, budu po ní požadovat finanční odškodnění pro děti,“ konstatuje Bečka, který se po smrti životní partnerky bude muset sám postarat o tři syny.

K jedenáctiletému Romanovi a o rok staršímu Davidovi přibyl právě narozený Michal. „S jejich výchovou mi budou pomáhat moje rodiče, sám bych to asi nezvládl,“praví tichým hlasem invalidní důchodce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám