Hlavní obsah

O fotbalového bosse Košťála se opět zajímá policie

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Druhý muž českého fotbalu Vlastimil Košťál si ani po devíti měsících, které uplynuly od hromadné nehody, již zavinil ve Vestci u Prahy, nemůže oddychnout, že pro něj celá kauza končí. Policie totiž z popudu okresního státního zastupitelství Praha-západ obnovila vyšetřování, zda Košťál nebyl v době nehody pod vlivem alkoholu a nespáchal tak trestný čin.

Článek

"Máte pravdu, že případ policie původně odložila, ale její rozhodnutí jsme zrušili a nařídili věc znovu prověřit,“ potvrdila exkluzivní informace Práva okresní státní zástupkyně Šárka Holomoucká. Košťál je podle ní podezřelý ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky. Za to neoficiálně druhému nejmocnějšímu muži českého fotbalu hrozí až tři roky vězení.

Podle zdroje Práva policie podezření, že Košťál řídil opilý, protože boural při cestě z oslavy svých 50. narozenin, v tichosti odložila v listopadu minulého roku. Policisté mu však na místě nehody neudělali dechovou zkoušku na alkohol, ačkoliv jim to jejich povinnosti přímo nařizují. To potvrdil i samotný Košťál.

"Policisté nedali dýchnout nikomu. Vyřešili to jako malou dopravní nehodu. Zaplatil jsem na místě 2000 korun pokuty a posádce nejvíc poškozeného vozu jsem uhradil odtahovou službu. Nikomu se nic nestalo. Po čtyřech hodinách jsme se rozjeli. Nestihl jsem ani oslavu s rodinou. S alkoholem jsem nikdy neměl problém,“ řekl tehdy Právu Košťál.

Jednání hlídky dopravní policie pak prověřovala Inspekce ministra vnitra, zda se policisté tím, že si nezjistili, jestli viník nehody před jízdou nepil, nedopustili trestného činu napomáhání nebo zneužití pravomoci veřejného činitele.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám