Hlavní obsah

Dva chlapci se snažili dlaždicí vykolejit vlak

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Vykolejit vlak pomocí betonové dlaždice se několikrát pokusili dva třináctiletí chlapci ve Frýdku-Místku. Všechno si natáčeli na mobilní telefon a díky tomu se podařilo jejich jednání prokázat. Naposledy se o to pokusili minulé úterý.

Článek

„Jeden z nich vzal betonovou dlaždici o velikosti 50 krát 50 centimetrů a přenesl ji na kolejový pás. Druhý z nich celou akci natáčel na mobilní telefon. Podle záznamu je vidět, že se tím oba náramně bavili,“ řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Dodal, že chlapci dlaždici navíc přikryli tmavým oděvem, aby nebyla vidět. Pak průjezd vlaku pozorovali z mostu.

„Osobní vlak dlaždici naštěstí jen rozdrtil a po chvíli pokračoval dál v jízdě. Oba chlapci pak sešli dolů prohlédnout si rozbitou dlaždici. Tam je zadržela hlídka městské policie,“ dodal mluvčí.

Při výslechu se chlapci přiznali, že se podobného jednání nedopustili poprvé. „Věc bude formálně odložena, jelikož nejsou trestněprávně odpovědní. Přesto bude tento skutek projednávat Okresní soud ve Frýdku-Místku, který jim může uložit některé z výchovných opatření, například dohled probačního úředníka nebo i ochrannou výchovu,“ dodal Žurovec.

Dlaždice na kolejích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám