Hlavní obsah

Další plzeňské policejní manévry, přijeli fanoušci Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Policisté v Plzni jsou opět v pohotovosti. Po sobotní demonstraci radikálů v centru města se v neděli opět musí ochránci zákona sešikovat a ochránit obyvatele. Do města totiž dorazili na zápas nechvalně známí fanoušci ostravského Baníku.

Článek

Policisté přijeli v poledne na vlakové nádraží, aby dohlídli na fanoušky Baníku Ostrava, kteří přijeli na západ Čech na ligový zápas s místní Viktorií. Většina ze zhruba 150 policistů a strážníků, kteří byli na nádraží připraveni, je doprovázela do restaurací v okolí centrálního náměstí Republiky, před nimiž hlídkovala.

Policie tak má pod kontrolou drtivou většinu obávaných příznivců Baníku. "Na velkém parkovišti u stadionu stojí ještě dva autobusy, další větší skupinky už by přijet neměly," řekl mluvčí plzeňských policistů Jaroslav Ibehej.

Všichni ostravští fandové směřovali nejprve do restaurace Na Spilce v areálu Plzeňského Prazdroje, kam se ale dostalo pouze deset z nich. Polovina největší a jedné z nejznámějších restaurací v Plzni s 550 místy je v rekonstrukci a ve druhé je uzavřená akce. Skupinky nyní sedí zhruba v deseti hospodách okolo náměstí. Ačkoliv asi pětina fanoušků přijela zjevně pod vlivem alkoholu, k žádnému incidentu zatím nedošlo.

Nedělní zápas, označený jako rizikový, je bitvou o čtvrtou příčku v tabulce první fotbalové ligy. Plzeňská Viktorie naposledy porazila doma Baník před deseti lety.

Baníkovci jsou rizikem

Fanoušci ostravského Baníku patří mezi nejagresivnější v republice. Každý jejich výjezd za hranice města znamená velké policejní kontroly a mohutnou ochranu jak civilního obyvatelstva a majetku, tak i fanoušků protihráčů.

Posledním konfliktem bylo v polovině února zranění fanouška Liberce, kterého napadl právě fanoušek Ostravy. Navíc v Liberci zadrželi policisté kvůli narušování veřejného pořádku šest ostravských chuligánů a uložili jim pokuty do 1 000 korun. Výtržníci kromě jiného povalovali popelnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám