Hlavní obsah

Pětiletý chlapec řídil auto a boural

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIMOŇ

Do dvou vozidel a jednoho domu naboural v noci na středu v Mimoni na Českolipsku teprve pětiletý chlapec. Ke své jízdě si vybral auto rodičů. S vozem ujel téměř půl kilometru, z karambolů vyvázl bez zranění.

Foto: archiv, Novinky

Pětiletý chlapec uměl řídit.

Článek

Podle mluvčí policie Ivany Balákové měl chlapec obrovské štěstí, že byly nárazy slabé a ve voze se neaktivoval airbag, který by proti němu mohl vystřelit.

"Chlapec sebral rodičům klíčky od zapalování. Auto nastartoval a z Nové ulice s ním vyjel zhruba v 01:45. Nejdříve vrazil do Fordu Focus a pak do Škody Felicia. Do domu naboural, když odbočoval do Pražské ulice," dodala Baláková.

Po haváriích utekl a schoval se v parku

Při haváriích napáchal předškolák škodu bezmála 100 000 korun. Chlapec řídil vůz v pyžamu. Po poslední nehodě z auta utekl a schoval se v parku. Tam ho objevili policisté. Sérii havárií již vyšetřovali, netušili ale vůbec, kdo je zavinil. Pomohla jim svědkyně, jež dítě v noci za volantem viděla.

"Obrátili jsme se na sociální pracovníky, aby zjistili, jak je možné, že rodiče o odchodu chlapečka do noci nevěděli a že v pěti letech uměl jezdit autem," uvedla Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám