Hlavní obsah

Kamión v Litvínově nedal přednost tramvaji, čtyři zranění

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITVÍNOV

V Litvínově se v pondělí ráno srazil kamión s tramvají. Při nehodě byli po páté hodině ráno u areálu Unipetrolu zraněni čtyři lidé. Srážku s největší pravděpodobností zavinil řidič kamiónu, který nedal přednost tramvaji.

Článek

Nehoda se stala v části Litvínova - Záluží nedaleko firmy Unipetrol. Po srážce tramvaj vykolejila. „Kamión při odbočování narazil mezi první a druhé dveře tramvaje linky číslo jedna jedoucí z Litvínova do Mostu,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Při nárazu byl zraněn lehce řidič tramvaje a také tři cestující z tramvaje. „Podle informací krajského operačního střediska jejich zranění nebyla vážná,“ řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Podle Drážní inspekce je pravděpodobnými viníkem nehody řidič kamiónu. „Nedal tramvaji přednost, není také vyloučeno, že překročil povolenou rychlost,“ doplnil Neusar.

Škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun, z toho 200 tisíc na tramvaji. Provoz na tramvajové trati do Mostu byl obnoven před osmou hodinou ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám