Hlavní obsah

Motorkář bez přilby zemřel po nárazu do mostu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Vyjížďka na silném motocyklu, navíc bez ochranné přilby, připravila o život osmačtyřicetiletého řidiče motocyklu Suzuki, který havaroval v neděli po 17. hodině na silnici třetí třídy v katastru obce Lodín na Královéhradecku.

Článek

„Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do mostku, přes nějž vede výjezd na pole. Řidič bez přilby utrpěl při nehodě zranění, kterým při transportu vrtulníkem do nemocnice podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková. Škoda na motocyklu činí asi 60 tisíc korun.

Na Hradecku umírali na silnicích lidé už o den dříve. K tragické nehodě došlo ze soboty na neděli v Předměřicích nad Labem u jezu. Dvaačtyřicetiletý řidič vozu Škoda 105 zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk.

Porazil železobetonová svodidla, ohraničující pravý silniční příkop o hloubce pěti metrů a poté havaroval do stromu. Na místě dopravní nehody došlo k usmrcení jeho sedmadvacetileté spolujezdkyně.

Řidič byl po vyproštění z vozidla převezen do nemocnice, kde však na následky svých zranění téhož dne zemřel. Ani jeden z účastníků nehody nebyl připoután bezpečnostním pásem.

Reklama

Výběr článků

Načítám