Hlavní obsah

Řidič vyprošťoval auto, to sjelo z dvousetmetrové stráně

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYTNICE NAD JIZEROU

Snahu ulehčit si cestu do skiareálu v Rokytnici nad Jizerou si uchová dlouho v paměti řidič vozu Renault Laguna. Muž směřující ve středu autem od chaty ve stráni na parkoviště u stanice lanovky uvízl na zledovatělé a místy zasněžené cestě. Šofér vystoupil s úmyslem uvízlý vůz vlastními silami vyprostit. To se mu podařilo, auto se však sesunulo ze stráně.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Renault skončil se zcela slisovanou zádí v potočním korytě.

Článek

Auto, kterému muž pomohl ze zajetí ledu, nečekaně opustilo do svahu zařízlou cestu a sjelo se zhruba dvousetmetrové stráně.

Nešťastník na vrcholu kopce mohl jenom bezmocně sledovat, jak vůz v poslední fázi v kotrmelcích míří jako neřízená střela do horského údolí. Renault, který skončil se zcela slisovanou zádí v potočním korytě, stačil cestou kromě kotrmelců přerazit vzrostlý smrk.

"Tragikomická situace se odehrála mimo lyžařský areál. Auto jsme vyprostili pomocí sněžné rolby," přiblížil ředitel TJ Spartak Rokytnice nad Jizerou Petr Cee.

"Zřejmě nechtěl šlapat ze skiareálu zpět do chaty po svých, což se vskutku vyplatilo. Ještě štěstí, že kromě něho nikdo, kdo mohl v kritický okamžik zůstat sedět v autě, nejel. Vůz byl pomačkaný opravdu slušně," upřesnil Cee.

Reklama

Výběr článků

Načítám