Hlavní obsah

Plameny zachvátily dům v historickém jádru Starého Plzence

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STARÝ PLZENEC

Škodu nejméně dva milióny korun způsobil požár, který v noci na čtvrtek zachvátil patrový dům v historickém jádru Starého Plzence. Objekt podle historiků pochází už ze 14. století a stojí v blízkosti kostela. Když přijeli hasiči na místo, ze střechy už šlehaly plameny. Ty se podařilo dostat pod kontrolu za necelou hodinu. Oheň tak nestačil přeskočit na sousední domy.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Příčinou požáru byla patrně technická závada nebo nedbalost.

Článek

„Ohnisko požáru hasiči zjistili v přízemí u baru restaurace. Oheň se pak rozšířil do půdního prostoru a následně na střechu,“upřesnila Blanka Nechvátalová z ředitelství krajských hasičů.

foto: Právo/Patrik Biskup

Podle ní jako příčina požáru připadá v úvahu technická závada na elektroinstalaci nebo nedbalost. „ Na místě zasahovaly tři profesionální a jedna dobrovolná jednotka hasičů,“ dodala Nechvátalová.

foto: Právo/Patrik Biskup

Dům patří podle starosty Starého Plzence soukromníkovi. V přízemí je prodejna potravin a bar, v prvním patře je pak obytná část. Oheň zničil celou střechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám