Hlavní obsah

Opilý řidič kamiónem kácel stromy

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD ORLICÍ

K těžké havárii kamiónu vyjížděli orlickoústečtí policisté a záchranáři v neděli hodinu po půlnoci mezi vesnice Řetůvka a Sloupnice. Řidič nezvládl zatáčku a skončil s náklaďákem mezi stromy, mezi kterými nadělal doslova paseku.

Článek

"Nechtěli jsme věřit, že 38letý řidič kamiónu přežil a dokonce ani nebyl vážně zraněn," řekl Právu komisař ústecké policie Pavel Ešpandr.

"Nejprve nezvládl zatáčku a vjel vlevo mimo silnici. Kamión s návěsem se odrazil bokem od svahu a vpravo od silnice pak přerazil kabinou několik stromů, než se o jeden zastavil,“ popsal nehodu Ešpandr.

"Přiznal, že před jízdou pil, nakonec z jeho jednání to bylo zcela zjevné. Odmítl dechovou zkoušku i odběr krve,“ dodal policista.

Kamion brutálně posazený do lesa byl vyprošťován celé nedělní dopoledne. Následně byly sečteny škody. "Na tahači je škoda tři čtvrtě miliónu, na návěsu další půlmilión,“ vyčíslil Ešpandr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám