Hlavní obsah

Patnáct let za vraždu kvůli cigaretám

Právo, ČTK, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v Českých Budějovicích v pátek poslal na 15 let do vězení 31letého Daniela Stehlíka, který loni na Strakonicku zavraždil řidiče dodávky s cigaretami a s lupem za 455 tisíc ujel.

Článek

Stehlík loni 21. března vylákal řidiče firmy Geco Tabak zásobující trafiky po celém Jihočeském kraji do Volyně pod záminkou, že převezme předem objednané cigarety. Odtud společně odjeli do nedalekých Přechovic.

Za obcí odbočili na polní cestu k lesu, kde Stehlík na muže dvakrát vystřelil. Zraněného ho nechal v zavazadlovém prostoru firemního Fordu Tranzit, odstaveného u komunikace vedoucí od silnice k obci Nišovice, a ujel.

Vozidlo s cigaretami ale bylo vybaveno GPS navigací. Pracovníci společnosti si všimli, že se řidič dlouho nehlásí a vůz stojí na jednom místě.Nahlásili událost policii, která vozidlo podle souřadnic našla a zraněného řidiče předala záchranářům. Řidiče s průstřelem břicha a zad a ránou na hlavě odvezli záchranáři ve stabilizovaném stavu do českobudějovického traumacentra. Následkům střelných poranění ale v nemocnici 2. dubna podlehl.

Stehlík před soudem vinu popíral. Tvrdil, že ho k obchodní transakci s firmou Geco Tabak nutili muži z Plzně, jimž dlužil asi 60 000 korun, a v den vraždy mu také sebrali jeho legálně drženou zbraň. Stehlík své dluhy odhadl na více než milion korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám