Hlavní obsah

Vydíral policisty s granátem v ruce

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

S granátem v ruce vydíral v sebevražedném úmyslu pětačtyřicetiletý muž ze Vsetínska policisty ve Valašském Meziříčí. Chtěl po nich služební pistoli, aby se mohl zastřelit.

Článek

„K události došlo ve středu večer. Hodinu před půlnocí muž oznámil na linku 158, že je na ulici Švabinského ve Valašském Meziříčí a má ruční granát. Policisté se tam hned vydali,“ informovala ve čtvrtek mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. Na místě stál neznámý muž s předmětem připomínajícím granát v ruce.

Granát hodil policistům pod nohy

„Dožadoval se služební zbraně, kterou se chtěl zastřelit. Vyhrožoval, že pokud mu policisté zbraň nepůjčí, tak že se i s nimi granátem odstřelí,“ dodala mluvčí.

Varoval policisty, aby se mu granát nepokoušeli sebrat, že je odjištěný. Na dotaz, proč tak chce učinit, uvedl, že má osobní problémy. Neustále vyhrožoval, že granát odpálí. Policisté se snažili asi hodinu s mužem vyjednávat a jeho záměr mu rozmluvit. Několikrát ho vyzývali, aby granát zajistil proti odpálení a nabídli mu lepící pásku.

„Mezitím policista na dozorčí službě vyslal na místo další posily a vyrozuměl pyrotechnika z Brna. Až na poněkolikáté muž policisty uposlechl, vzal si lepící pásku a spoušť granátu páskou omotal. Poté udělal něco, co policisté opravdu nečekali. Vyběhl a granát jim hodil pod nohy. Policisté nemeškali a granát zajistili proti výbuchu, muže zadrželi a eskortovali ho na policii,“ popsala Javorková.

Pyrotechnik zjistil, že se jedná o ruční obranný granát. Poté, co ho prozkoumal sdělil, že není funkční.

Zadržený muž je nyní v policejní cele. Je podezřelý z nedovoleného ozbrojování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám