Hlavní obsah

Muž chtěl ukončit život skokem z hráze přehrady

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM

Skokem na zamrzlou hladinu přehrady Les Království u Dvora Králové na Labem chtěl v noci ze středy na čtvrtek skončit život 35letý muž. Zprávu o sebevražedném úmyslu sám sdělil operačnímu důstojníkovi policie ČR v Trutnově.

Článek

"Okolo třetí hodiny ráno zazvonil na operačním středisku telefon. Neznámý hlas oznamoval operačnímu důstojníkovi, že skočí z koruny přehradní hráze na zamrzlou hladinu přehrady," přiblížil mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Policista z operačního střediska se muži chvíli marně snažil sebevražedný úmysl rozmluvit. Pád ze zhruba dvaceti metrů na jako beton tvrdý led, by znamenal jistou smrt. Sebevrah ale po chvíli telefon zavěsil.

Muže přesvědčili policisté

"Nezbylo než na místo vyslat hlídku ze Dvora Králové, která byla nejblíže, hasiče a záchranku," pokračoval mluvčí. Policisté našli prokřehlého nešťastníka stát v jednom z výklenků v koruně přehradní hráze. "Neustále opakoval, že ho život už nebaví, a proto skočí dolů," popsal Ertner.

Záměr skočit z koruny přehrady sebevrah po krátkém rozhovoru z policisty vzdal, ještě než stačil dorazit psycholog povolaný z Hradce Králové.

"Zhruba po půlhodinovém přesvědčování muž vylezl z výklenku a nepohrdl pomocí záchranářů. Podle posledních informací je nyní v péči psychiatrů," dodal Ertner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám