Hlavní obsah

Policie zatkla důstojníka kriminálky, měl vyzrazovat akce

– DOMAŽLICE
Právo, pab

Detektivové z inspekce ministra vnitra zatkli ve středu důstojníka hospodářské kriminálky domažlického policejního ředitelství J.Š. Za peníze údajně vyzrazoval asijským obchodníků na tržnicích policejní akce zaměřené na odhalování nelegálního zboří.

Článek

„Policista je podezřelý ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Byl zadržen a umístěn do policejní cely. Zároveň jsem ho zprostil výkonu služby. Případ bude řešit státní zástupce,“ potvrdil Právu domažlický policejní ředitel Miloslav Hora. Podle něho podezřelý komisař složil u policie téměř patnáct let.

Ještě ve středu inspekce provedla u policisty v bydlišti domovní prohlídku. Podle dobře informovaného zdroje má inspekce v rukou jako stěžejní důkaz telefonní odposlechy. Strážce zákona měl podle neoficiálních informací nejen akce vyzrazovat ale také je sám iniciovat na ty obchodníky, kteří údajně nechtěli platit za jeho "ochranu“.

Státní zástupce by měl během čtvrtka rozhodnout, zda policistu začne trestně stíhat. Hrozí mu obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Za to může jít až na pět let do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám