Hlavní obsah

Noční požár zničil sklad obuvi

Právo, miv, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZNOJMO

Škodu ve výši nejméně dvaceti miliónů korun způsobil podle zástupců společnosti Numero Uno v noci na neděli požár jejich firemního skladu obuvi v Průmyslové ulici ve Znojmě.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči ohledávají a dokumentují stav spáleniště.

Článek

Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje Jaroslava Haida byl oheň ohlášen v neděli v 1.41 hod. Na místo vyjelo pět hasičských jednotek, kterým se požár podařilo lokalizovat ve tři hodiny a zcela uhasit krátce před půl devátou. „Museli zasahovat s použitím dýchacích přístrojů, protože hala, kde podle všeho hořelo množství plastických hmot, byla silně zakouřená,“ řekl mluvčí.

Skladovou halu o rozměrech zhruba 15 krát 30 metrů požár zcela zničil, nezřítila se pouze díky ocelové konstrukci, která ji zpevňuje. Střechu haly ale plameny zničily, na některých místech se i zbortila.

Hasičům se podařilo zachránit navazující administrativní část objektu, která je jen částečně poškozená. Naštěstí také zabránili hrozícímu rozšíření požáru na sousední objekt, ve kterém je sklad lepidel.

Příčinu požáru vyšetřují odborníci Hasičského záchranného sboru a policie. Vyšetřovatel hasičů, který spáleniště v neděli dopoledne obhlížel, odmítl spekulovat o možné příčině, tu zjistí až následné šetření.

Sklad obuvi byl situován v prvním patře objektu, jehož dolní část kdysi sloužila jako požární zbrojnice. Přízemí oheň nezasáhl. Problémy ale způsobila zatékající voda, naštěstí však byly garáže, využívané jako sklady, z velké části prázdné.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám