Hlavní obsah

Policie dopadla vraha důchodkyně

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

Východočeští kriminalisté dopadli ve čtvrtek večer muže, kterého podezřívají ze zavraždění čtyřiasedmdesátileté ženy. Její tělo nalezli policisté ve středu v rodinném domě na Moravskotřebovsku. Podezřelý je šestadvacetiletý mladík z okresu Svitavy.

Článek

Žena podle hradeckého kriminalisty Luďka Čížka přišla o život v době mezi 12. a 14. prosincem. 19. prosince se ji její příbuzní pokoušeli navštívit, ale protože jim nikdo neotvíral, zavolali policii.

„Přivolaný lékař na místě nedokázal přesně určit příčinu smrti poškozené, proto byla nařízena soudní pitva, která potvrdila, že oběť zemřela cizím zaviněním, na následky úderu do hlavy tupým předmětem. Podezřelého muže jsme zadrželi v Ústí na Orlicí na základě zajištěných stop na místě činu a výpovědí svědků, zejména sousedů,“ řekl Čížek.

Podle Čížkových slov pitva ukázala, že zavražděná žena pravděpodobně zemřela bezprostředně po útoku vraha. „Předmět, kterým ji udeřil, se nám prozatím nepodařilo nalézt,“ sdělil.

Důvodem mohly být peníze

Policista odmítl sdělit, zda šlo o příbuzného osaměle žijící zavražděné ženy. „Jedna z vyšetřovacích verzí je, že mezi nimi už byl v minulosti nějaký kontakt,“ připustil pouze.

Podezřelý muž je stíhán pro trestné činy krádeže a vraždy. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že do domku vnikl kvůli tomu, neboť tam chtěl ukrást peníze. Žena jej při tom přistihla a on ji napadl.

Motivem mohla být jeho finanční situace, zadržený muž je nezaměstnaný a nemá trvalé bydliště. Policista odmítl upřesnit, kolik peněz si pachatel z bytu odnesl. „Dá se říci, že šlo o částku, která je pro důchodce poměrně významná,“ poznamenal.

Pokud se zadrženému podařilo prokázat vinu, hrozí mu až patnáctiletý trest vězení. V Pardubickém kraji jde letos o devátou vraždu. Loni tam bylo spácháno deset vražd. Všechny se podařilo objasnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám