Hlavní obsah

Lupič přepadl v Sokolově dvě banky

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV
Aktualizováno

Ozbrojený muž s pistolí pod bundou ve čtvrtek v Sokolově krátce po sobě přepadl dvě banky. Policisté ho však záhy dopadli a zajistili u něj i peníze. Dvaatřicetiletý lupič z Habartova na Sokolovsku, který při svém činu naštěstí nikoho nezranil, si chtěl odnést desítky tisíc korun.

Foto: Martin Polák, Právo

Na snímku je vchod do GE Money Bank v Sokolově, kam ve čtvrtek vtrhnul ozbrojený lupič.

Článek

Muž nejdříve vtrhl do GE Money Bank, kde si u přepážky vynutil hotovost. Přepadeným bankovním úřednicím se však podařilo k penězům přidat i barvu, která bankovky po několika minutách znehodnotila.

Muž pak svůj lup odhodil na útěku u nemocnice v Sokolově, kde se podle svědků peníze povalovaly po zemi. „Muž byl od barvy červený také v obličeji i na oblečení,“ doplnila pro Právo mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová.

Šestadvacetiletá zaměstnankyně banky však nepříjemný zážitek nevydržela a zkolabovala. „Byla silně otřesena. Dostala uklidňující léky a byla převezena na internu v sokolovské nemocnici,“ řekl Právu mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta.

Muž se po svém neúspěchu za pár okamžiků rozhodl svůj čin zopakovat v nedaleké Komerční bance. Tam se však pravděpodobně vylekal ochranky a dal se na útěk. „To už jsme měli všude zátarasy a hlídky, dopadli jsem ho asi za 20 minut od prvního přepadení,“ poznamenala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám