Hlavní obsah

V plzeňském klubu se v noci střílelo

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

V klubu na Americké třídě v Plzni se v noci na neděli střílelo. Rána vyšla z plynové pistole, kterou měl v ruce silně podnapilý cizinec. S pouty na rukou byl eskortován na protialkoholní záchytnou stanici. Výstřel zazněl ve dvě hodiny v noci. Devětatřicetiletý muž vystřelil naštěstí jen do země.

Článek

„Podnapilý střelec nereagoval na výzvu policie, aby je následoval a klub opustil,“ informovala mluvčí západočeské policie Helena Malotinská. Dechová zkouška ukázala 2,87 promile alkoholu v dechu.

Aby muže z klubu vyvedli, museli muži zákona nakonec použít donucovacích prostředků. „S ohledem na jeho stav nebylo možné vyloučit, že bude v protiprávním jednání pokračovat a opětovně ohrozí zdraví dalších lidí,“ uvedla mluvčí.

Protože se cizinec dále snažil hlídce vyprostit a začal být agresivní, použili policisté pout. Muž putoval na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. „Plynová pistole byla zajištěna,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám