Hlavní obsah

Nehoda kamiónů v Praze čtyři hodiny blokovala dálnici D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Dálnici D1 na vjezdu do Prahy zcela zablokovala před desátou hodinou dopravní nehoda dvou kamiónů. U odbočky na Roztyly poblíž obchodu OBI ležel na silnici vysypaný náklad, na místě zasahovali hasiči. Kolona se táhla až k Průhonicím. Asi ve 13:30 byla silnice zprůjezdněna.

Článek

Dva kamióny se srazily na začátku Prahy na dálnici D1. Vysypaný náklad zablokoval všechny tři pruhy. Podle mluvčí pražské policie Evy Miklíkové byla situace v místě nehody nepřehledná a všechny jízdní pruhy ve směru do centra byly zablokovány. Na místě zasahovali také hasiči a záchranná služba. Žádná zranění ale nebyla policii hlášena.

Původně se policie domnívala, že do kamiónů narazilo ještě několik osobních aut. Mluvčí to ale vyvrátila s tím, že jeden z kamionů převážel nové automobily, které spadly do vozovky. Druhý kamión vezl ocelové traverzy, které se také vysypaly.

:. Zablokovaná dálnice D1 u odbočky na Roztyly

Nehoda měla být odstraněna zhruba do čtrnácti hodin. Ve 13:30 se však již kolona rozjela a nyní je ulice již průjezdná. Volné jsou dva jízdní pruhy, ale stále je provoz silně omezen, protože se silnice uklízí. Na místo prý ještě vyjede jednotka hasičů.

Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Víta Pernici zasahovala na místě jednotka, která měla původně vyprostit jednu osobu z vozu, ale po příjezdu zjistili, že dotyčný se dostal z vozu již sám. Z jednoho nákladního automobilu tak hasiči odčerpali asi 1000 litrů nafty z poškozené nádrže.

:. Kliknutím na mapu ji zvětšíte do původní velikosti. foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám