Hlavní obsah

Za vraždu dívky uložil soud doživotní trest

Právo, Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE
Aktualizováno

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal ve čtvrtek na doživotí do vězení pětatřicetiletého Jaroslava Steinbauera. Byl shledán vinným z vraždy dívky v českobudějovické Stromovce.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Jaroslav Steinbauer u soudu.

Článek

Steinbauer byl již z dříve z vraždy obžalován, pro nedostatek důkazů byl ale zproštěn viny. Případ byl znovu otevřen letos v červnu.

Tělo zavražděné čtyřiadvacetileté Veroniky Fáčkové bylo nalezeno v lednu 2003. Líčení bylo od června několikrát odročeno. Steinbauerovi hrozil právě doživotní trest, proto soud kladl mimořádný důkaz na kvalitu nového dokazování.

Svoji příležitostnou milenku Veroniku Fáčkovou podle obžaloby Steinbauer uškrtil, aby se zmocnil jejího mobilního telefonu.

Do Valdic ale šel na třináct let až za následnou vraždu šestnáctileté studentky, kterou nalezl 29. dubna 2004 rybář uškrcenou na břehu Malše nad Českými Budějovicemi.

Reklama

Související články

Soud znovu otevřel 4,5 roku starou vraždu

Trestní senát Krajského soudu v Českých Budějovicích v pondělí znovu otevřel případ vraždy čtyřiadvacetileté Veroniky Fáčkové, jejíž tělo bylo nalezeno v lednu...

Výběr článků

Načítám