Hlavní obsah

Za vraždu karabiniéra potvrdil soud dvojici patnáct let

– PRAHA

Vrchní soud v Praze ve středu definitivně rozhodl v odvolacím řízení o patnáctiletých trestech pro manžele Vladimíra a Moniku Chovancovy. Ti podle rozsudku v lednu loňského roku zavraždili čtyřiašedesátiletého italského karabiniéra ve výslužbě Giovanniho Natoliho. Slovenští občané se neúspěšně odvolali, soudci potvrdili předchozí rozhodnutí městského osudu.

Článek

Oba byli také na dobu neurčitou vyhoštěni z České republiky. Vše se odehrálo v pražském bytě Natoliho v Ďáblicích. Podle soudců tam Chovancovi na muže zaútočili dřevěnou stoličkou a kuchyňskými noži. Celkem mu zasadili třináct bodných ran. Z bytu si pak odnesli dvacet tisíc korun, šperky a mobilní telefon.

Manželé svou vinu popírali a v průběhu vyšetřování sváděli vinu jeden na druhého. Žena tvrdila, že se jí manžel k vraždě Natoliho přiznal. Chovanec zase svědčil proti manželce. Jeden ze svědků ale soudu potvrdil, že se mu manželé jednou svěřili "jak udělali dědka". Dalším důkazem byly pachové stopy na místě vraždy. Monika Chovancová se s Italem stýkala a údajně mu dělala společnici, rozhodně ho prý ale nezabila. Chovanec zase naznačil zaujatost českých soudů proti Slovákům. Vrchní soud ale argumentům manželů neuvěřil. Stejně jako soud městský uznal, že sice nemá žádné přímé důkazy, ty nepřímé jsou prý ale natolik průkazné, že o vině Chovancových není pochyb. Po vraždě Natoliho manželský pár z Prahy zmizel, pracoval například u cirkusu.

Po televizním pořadu o podezřelých se policii přihlásilo několik svědků. Koncem loňského června pak policie manžele dopadla v Havlíčkově Brodě na Vysočině. Zadržela je běžná policejní hlídka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám