Hlavní obsah

Za vraždu kolegy potvrdil soud dvanáctiletý žalář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za vraždu svého pětatřicetiletého kolegy si jednašedesátiletý Stanislav Matoušek odpyká ve vězení dvanáct let. V úterý o tom rozhodl v odvolacím jednání pražský vrchní soud. Potvrdil tak původní verdikt královehradeckého krajského soudu.

Článek

Podle předsedy senátu Martina Zelenky se krajský soud nedopustil žádné chyby. Dostatečně prokázal, že čin spáchal Stanislav Matoušek.

Trest označil Zelenka za přiměřený. Potvrdil i závěr krajského soudu, že Matoušek vraždil zvlášť surovým způsobem a dvanáctiletý trest je tedy na spodní hranici možné sazby.

Právě proti tomuto hodnocení se obžalovaný odvolal a chtěl, aby jeho útok byl posuzován "jen" jako vražda. Pak by mu mohl být trest snížen až na deset let ve vězení.

Matoušek svého kolegu podle spisu zavraždil zavíracím nožem letos v lednu v areálu elektrárny v Opatovicích nad Labem na Pardubicku. Na útok si prý nepamatuje. V té době byl opilý, protože v práci slavili narozeniny nadřízeného. Útoku údajně předcházela hádka.

Podle spisu bodl poškozeného muže do hrudníku a způsobil mu také přes 20 centimetrů dlouhou ránu na krku. Z lékařského posudku znalce i výpovědí svědků vyplývá, že se Matoušek pokoušel svému kolegovi odříznout hlavu, což údajně doprovázel i slovním komentářem.

Reklama

Související články

Za vraždu kolegy z práce dostal dvanáct let

Až patnáct let vězení hrozilo jednašedesátiletému Stanislavu Matouškovi za to, že podle obžaloby zavraždil pětatřicetiletého Otomara Beránka, svého kolegu...

Výběr článků

Načítám