Hlavní obsah

Panel se zřítil na tři muže ve Špindlerově Mlýně

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠPINDLERŮV MLÝN
Aktualizováno

Panel o váze zhruba dvě tuny zabil v úterý ve Špindlerově Mlýně stavebního dělníka a další dva těžce zranil. Tragédie se odehrála okolo deváté hodiny ráno při stavbě apartmánového domu Savoy v centru krkonošského střediska.

Článek

Dělníci podle prvotních informací Práva patřili mezi početnou skupinu tamních zahraničních stavbařů.

"Šlo o lidi ve věku od možná dvaceti do padesáti let původem zřejmě z Moldávie nebo Bulharska. Mrtvý člověk, mohl mít okolo padesátky. Další byl mladík, kterého transportoval vrtulník do nemocnice v Hradci Králové a možná čtyřicátníka odvezla záchranka do vrchlabské nemocnice," sdělil jeden ze zasahujících hasičů.

Hasiči panel nadzvedli pomocí zvedacího vaku. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Dělníci patrně doplatili na neodbornou manipulaci s tři metry vysokým a čtyři metry dlouhým panelem. Panely opřenými o zeď dělníci postupně zakrývali zadní trakt mamutího horského objektu.  

"Panel se během manipulace překlopil a spadl na trojici dělníků. Když jsme přijeli,  koukaly dvěma zraněným pouze hlavy. Muže, který byl na místě mrtvý, panel zakryl celého," popsal hasič. Oběti záchranáři vyprostili po zhruba pěti minutách pomocí nafukovacích vaků.

Místo, kde se panel zřítil. Foto: HZS Královehradeckého kraje

"Celý zásah trval asi tři hodiny," podotkl záchranář. "Případ šetří Policie ČR v Trutnově.  Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí, místní dobrovolní hasiči, vrtulník LZS, sanita ZZS a Policie ČR," dodala mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

Hasiči a záchranáři na místě neštěstí ve Špindlerově Mlýně. Foto pro Právo Petr Kraus.

Reklama

Výběr článků

Načítám