Hlavní obsah

V šumavské obci se oběsil dlouholetý starosta

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEZDICE

Starosta Nezdic na Šumavě Jiří Hrach (ODS), který nastoupil do funkce hned po roce 1989 a patřil tak k nejdéle sloužícím starostům, spáchal v sobotu sebevraždu. Oběšeného na půdě rodinného domu jej nalezl jeho syn. Motiv není jasný. Policisté nenašli žádný dopis na rozloučenou. Po ohledání lékařem vyloučili, že by šlo o cizí zavinění. O podrobnostech však hovořit nechtějí.

Článek

„Smrt třiapadesátiletého muže vyšetřujeme jako sebevraždu,“ potvrdil na dotaz Práva zástupce klatovského policejního ředitele Karel Fořt s tím, že další informace policie s ohledem na pozůstalé  nebude sdělovat.  Podle jiného zdroje se starosta oběsil na jednom z půdních trámů.  Naposledy byl v kontaktu s rodinou v sobotu ráno. Shánět se po něm doma začali kolem poledne.  

Zaskočeni smrtí  starosty jsou i lidé ve čtyřsethlavé obci.  „Dozvěděla jsem se to, až když  v obci zvonil umíráček. To je tady taková tradice, že když někdo umře, rodina požádá  zvoníka, aby hodinu zvonil v místní kapličce.  Lidé  se pak od něho dozvědí, kdo je tím  nebožtíkem,“ řekla provozovatelka místního penziónu. „Proč to udělal, nemám tušení. Zase tak dobře jsem ho neznala,“ dodala žena.   

Hrachovu smrt si nedokáže vysvětlit ani zastupitel Bohumil Růžička.  „Nevím o tom, že by starostu trápil nějaký problém.  Mluvil jsem i s naší účetní z obecního úřadu a také nevěřícně kroutila hlavou.  Poslední audit  na obci dopadl dobře, teď v úterý jsme měli na zastupitelstvu schvalovat rozpočet na příští rok. Starosta měl k tomu připravené materiály,“ řekl  Růžička.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám