Hlavní obsah

V Brně shořel byt, hasiči zachránili popálenou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Popálenou jedenasedmdesátiletou ženu zachránili a přibližně deset lidí evakuovali v noci na neděli brněnští hasiči při požáru bytu ve Vranovské ulici. Škoda na majetku činí asi 300 000 korun.

Článek

Dalších osm lidí museli evakuovat pomocí žebříku z balkonu, kouř a žár jim znemožnil bezpečný odchod. Příčina požáru zatím není známá.

Požár byl na tísňovou linku ohlášen asi ve 22:30, zásah skončil po dvou hodinách. Jednopokojový byt, ve kterém požár vypukl, se nachází v prvním patře a je nyní zcela neobyvatelný. Žár silně poškodil i byt o patro výše, má ohořelá okna. Po příjezdu hasičů plameny šlehaly do chodby domu a oheň se šířil po fasádě.

Hasiči kvůli trolejovému vedení ve Vranovské ulici nemohli použít vůz s výsuvnou plošinou, proto obyvatele domu uvězněné na balkoně zachránili pomocí žebříků.

Dopravní podnik přistavil v noci pro evakuované jako útulek před chladem autobus. Městská část Brno-sever bude muset části obyvatel domu spolu s bytovou správou najít náhradní ubytování. Příčinu požáru budou dnes vyšetřovat specialisté hasičů a policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám