Hlavní obsah

Násilník se vyhýbá trestu za znásilnění studentky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Nástupu do vězení se vyhýbá jednatřicetiletý Miroslav Bureš z Plzně, kterého soud letos v květnu poslal na pět let za mříže za znásilnění studentky na hřbitově. Policisté proto po něm vyhlásili celostátní pátrání.

Článek

Bureš byl jedním z trojice pachatelů, kteří před třemi lety znásilnili studentku právnické fakulty na plzeňském hřbitově. Dva z nich, Roman Tokár a Zdeněk Ouředník, už za to ve vězení pykají.

Studentka práv byla znásilněna v noci na prvního máje 2004. Muži na dívku narazili, když se vraceli z bujarých oslav vstupu Česka do EU. Vyhlédli si ji už v autobusu. Na konečné v Plzni - Černicích ji sledovali. U hřbitova pak dívku násilím přinutili přelézt plot a odtáhli ji do zadní části hřbitova. Tam oběť povalili na záda, Tokár ji zezadu uhodil do hlavy.

Vysvlékli ji a s Ouředníkem ji potom opakovaně znásilnili. Bureš se o to neúspěšně pokusil. Dívka si podle odborníků odnesla z události nejen otřes mozku a poranění krční páteře, ale i těžkou psychickou újmu.

Podle znalkyně po brutálním znásilnění trpí depresemi, nočními můrami a úzkostnými stavy. Má strach z mužů, nikomu nedovolí bližší kontakt a stále se léčí. Na Bureše vydal Krajský soud v Plzni příkaz k dodání do výkonu trestu v srpnu.

"Je 165 až 175 centimetrů vysoký, obézní postavy. Má hnědé krátké rovné vlasy," řekla ve čtvrtek Michaela Altmannová z plzeňského ředitelství policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám