Hlavní obsah

Zadržen muž, který napadl řidiče náměstka ministra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Policejní zásahová jednotka ve čtvrtek zadržela doma v ústecké čtvrti Všebořice devatenáctiletého muže, který napadl řidiče služebního vozu BMW ministerstva dopravy. Podle některých informací to bylo auto náměstka ministra dopravy Jiřího Hodače. Mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová v pátek Právu potvrdila, že muž se k útoku přiznal.

Článek

Policisté u zadrženého zajistili plynovou pistoli a nůž, který při činu použil. Muže obvinili z pokusu o vraždu, hrozí mu tak trest až 15 let vězení.

"Muž na řidiče zaútočil v pátek 2. listopadu kolem 18:30 v garážovém dvoře nad fotbalovým hřištěm v Ústí nad Labem - Skoroticích. Na osmatřicetiletého muže zamířil plynovou pistoli a chtěl klíče od vozu. Když ho napadený neposlechl, praštil ho pěstí a bodl nožem do hrudi," upřesnila policistka.

Lupič z místa utekl, zraněný muž ještě došel domů, odkud ho odvezla manželka do nemocnice. Zranění bylo podle Hrubešové vážné, bezprostředně ohrožovalo napadeného na životě.

Kriminalisté vytvořili podle svědectví řidiče portrét pachatele. S ním obcházeli domy a byty v okolních čtvrtích, zveřejnili ho i v televizi a novinách. Po několika dnech útočníka jeden svědek podle identikitu poznal.

Reklama

Výběr článků

Načítám