Hlavní obsah

Anonym oznámil bombu v základní škole

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Chod Základní školy v Hornické ulici v Tachově ochromil ve čtvrtek ráno anonymní telefonát informující o bombě. Školáci byli okamžitě evakuováni. Poté, co policie prostor uzavřela a prohlédla objekt, označila poplach za planý. Případ je šetřen jako trestný čin šíření poplašné zprávy. Policie zjišťuje pachatele telefonátu.

Článek

"Máte tam bombu," informoval před osmou ráno ve škole hlas v telefonu. Škoda byla okamžitě vyklizena a ke slovu přišli policisté a psovodi.

"Na místo dorazil také pes na vyhledávání výbušnin ze správy Západočeského kraje Plzeň," informovala mluvčí tachovské policie Jindřiška Cholenská. Akce byla ukončena o dvě hodiny později s negativním výsledkem.

Podobný telefonát ve škole přijali už podruhé. "Za mého působení ve funkci ředitele je to poprvé, ale podobná událost se tu odehrála zhruba před deseti lety," řekl Právu ředitel školy Radek Červený.

Důvod telefonátu, ve kterém volající hovořil hrubým hlasem, nedokáže posoudit. "Nevím, že bychom tu řešili nějaký závažný problém, a ve které třídě byla nahlášena prověrka jsem zatím nezjišťoval," dodal s ujištěním: "To víte, že nás to také napadlo."

Ze školy bylo evakuováno na 530 dětí. Školáci strávili hodinu v kině, kde se jim o program postarali deváťáci. "S prostorami nám vyšlo vstříc městské kulturní středisko," dodal ředitel. Další hodinu se menší děti dívaly na pohádku, větší se šly projít. Výuka byla obnovena po desáté dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám