Hlavní obsah

Za pomoc při nehodě zaplatil životem

Právo, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Svým životem zaplatil v pátek ráno okolo čtvrt na devět 34letý muž, který šel pomoci lidem při dopravní nehodě na 35 kilometru silnice I/35 mezi Turnovem a Libercem. Jeho tělo našli záchranáři až poté, co začali s odstraňováním následků havárie.

Článek

Z místa neštěstí transportovali liberečtí záchranáři do nemocnice jednoho muže s těžkým poraněním hlavy. Sanitami pak odvezli do liberecké nemocnice ženu s poraněním pánve a hrudníku. Další dva pacienti muž a žena putovali s lehkými zraněními do turnovské nemocnice. Právu to řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Kristýna Fejfarová.

"Muž je v současné době hospitalizován na anesteziologicko-resuscitačním oddělení s vážným poraněním. U padesátileté ženy lékaři diagnostikovali vícečetné zlomeniny pánve, zlomeniny žeber a otřes mozku a je hospitalizována na chirurgické jednotce intenzivní péče," doplnila pro Právo mluvčí Krajské nemocnice Liberec Alexandra Bednárková.

Nehodu si na místě převzala služba kriminální policie. Podle informací, které Právu poskytla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková, potrvá její vyšetřování delší dobu, protože je velmi komplikovaná. "Řidič Škody Octavie zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám, dostal se do smyku a havaroval do středových svodidel.

Od nich se vozidlo zřejmě odrazilo a skončilo na pravé krajnici,"popsala Suchánková. Za ním zastavil další řidič Citroenu Berlingo, jehož posádka šla muži z havarovaného vozu zřejmě pomoci. Další 34letý řidič Renaultu Laguny zastavil asi dvě stě metrů od nehody a šel jim rovněž pomoci.

"Po určité době přijíždělo od Turnova vozidlo značky Rover, jehož řidič při spatření havarovaného vozidla přibrzdil a přitom se jeho vozidlo dostalo do smyku a bočně narazilo do stojících vozidel na pravé krajnici i osádek vozů,"shrnula nehodu policejní mluvčí.

Výsledkem byl jeden mrtvý a čtyři zranění. Přesnou příčinu smrti řidiče, který šel pomoci určí až soudní pitva.Doprava mezi Turnovem a Libercem byla až do 13 hodin odkláněna přes obec Žďárek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám