Hlavní obsah

Záchranáři evakuovali z pražského Hiltonu a okolí 2 500 lidí

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Záchranáři evakuovali ve čtvrtek dopoledne 1700 hostů z pražského hotelu Hilton. Dalších 800 osob muselo opustit okolní administrativní budovy. Novinkám to potvrdil mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Dělníci před hotelem poškodili plynovod. Po půl dvanácté se návštěvníci hotelu začali vracet zpět do budovy.

Článek

Dělníci u hotelu na Rohanském nábřeží poškodili potrubí a plyn se klimatizací dostal do hotelu. Hasiči původně vyjížděli kvůli úniku plynu z výkopu. "O události jsme byli informováni v 10:17," řekl Novinkám Pernica.

"Stavební firma narušila během prací naše plynovodní potrubí. V jedenáct hodin jsme uzavřeli osm přípojek plynu v dané oblasti, nyní už je plyn pod kontrolou," řekla Novinkám mluvčí pražských plynáren Dagmar Hartmanová.

Lidé před evakuovaným pražským hotelem Hilton. Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Mluvčí plynáren doplnila, že dodávky plynu budou obnoveny ještě během dne. Kolika osob se uzavření plynu dotkne nebyla schopna odhadnout. Bez plynu se však ocitla řada administrativních budov v okolí.

Záchranáři evakuovali nejen Hilton ale i okolní místnosti. Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Hasiči vyslali na místo tři jednotky. Policie okolí uzavřela a odkláněla dopravu. Hasiči odvětrali prostory hotelu a po půl dvanácté začali zpět do budovy pouštět první evakuované.

O rozsahu evakuace svědčí i skutečnost, že pražští hasiči zaznamenali během celého loňského roku 722 evakuovaných. "Za dobu, co pamatuju, se kromě povodní takto rozsáhlá evakuace v Praze neodehrála," doplnil pro Novinky Pernica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám